Pagina's

vrijdag 10 oktober 2014

Entertainmentbureau @home


Riep ik een paar blogjes geleden nog geruststellend ‘nog 8 weken, dan begint de herfstvakantie’, nu begint diezelfde herfstvakantie helaas toch ook ‘in de nek hijgende trekjes’ te vertonen, want WÁT zullen we allemaal gaan DOEN?

Dolfinarium, zijn we al geweest. Sprookjeshof Zuidlaren ook al, een keer of zes, maar kan nu nog, voordat het jammergenoeg straks misschien moet sluiten. Dierenpark Emmen? Nienoord? Zwemparadijs? Vorig weekend nog bezocht. Blote Voetenpad is nu te koud, Boomkroonpad te hoog. Been there, done that. We speuren Facebook en Google af naar goeie suggesties en inspiratie van onze collega opvoeders: Zandsculpturenfestijn in de zweethallen van Zwolle, workshop insecten roerbakken en opeten, voorafgegaan door een 3D film met, nieuwnieuwnieuw, bewegende vloer én vieze stinkgeuren in real life.

Pfff, bij voorbaat hangt mijn tong al op m’n schoenen. Gekkenwerk is het. 
Sinds een paar vakanties geleden, doen wij er dan ook niet meer aan mee, punt. Bij ons is het motto: Uitrusten en leuke dingen doen, niks hoeft, alles mag. We kijken elke dag wat de dag ons brengt en waar we zin in hebben. Het is aan te raden, maarrrr, dan moet je er wel tegen kunnen dat er een moment komt (en dat komt altijd eerder dan je had verwacht, geloof me) dat er VERVEELD gaat worden. Hoe harder jij vervolgens suggesties voor leuke activiteiten aandraagt, hoe harder er teruggeroepen wordt dat daar niks aan is of dat men daar geen zin in heeft. Het helpt wanneer je je realiseert dat verveling een functie kan hebben voor kinderen. Ze moeten op zo’n moment namelijk zelf de hersentjes laten kraken om te bedenken wat ze allemaal zouden kunnen gaan doen. Het prikkelt de fantasie en ze worden er zelfs creatiever van dan de kinderen die de hele week vermaakt worden door ‘entertainmentbureau @home’! Lekker laten gebeuren dus, dat lanterfanten, duimendraaien en niksnutten. Heb je zelf mooi tijd om alvast die kaartjes voor de film ‘Dummie de Mummie’ te reserveren voor dinsdag, de afspraak voor het dagje zwembad met vriendje op woensdag vast te leggen en de wandeltocht door het griezelbos, samen met oma, af te spreken voor donderdag. Kan er vrijdag wel weer verveeld worden, lekker rustig…

Geen opmerkingen:

Een reactie posten